Nueva Pagina Web


Nos mudamos a una nueva y mejor pagina
Te esperamos en elpiquetero.org


martes, 10 de septiembre de 2013

REPERCUSIONES EN LOS MEDIOS DE TURQUÍA - RESPUESTA DE JUAN MARINO AL INTENDENTE DE ANKARA

http://www.ulusalportal.com/dunya/amerika/14975-10090202.html


Che'nin Ülkesinden, Melih Gökçek'e Olimpiyat Cevabı!



Olimpiyatların yapılacağı şehir olarak İstanbul kabul edilmeyerek Tokyo'nun seçilmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek de bütün AKP yöneticileri gibi kendilerinden başka herkesi suçlayarak hakaretler yağdırmış ve Twitter'da şunları yazmıştı:

"GEZİCİ VATAN HAİNLERİNİN ARJANTİN DE YAPTIĞI PROTESTO ORDAKİ OY KULLANAN ÜYELERİ ETKİLEMİŞ.ÜLKENİZE YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLE GURUR DUYUN HAİNLER"

İ.. Gökçek'in bu mesajı üzerine, Arjantin'dekiprotestoları düzenleyen Devrimci Marksist örgüt Tendencia Piquetera Revolucionaria (TPR) lideri Juan Marino bugün Ulusalpotal.com'a bir açıklama yaptı.

Marino açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye’den SDH’li yoldaşların aktarımlarına göre eylemlerden sonra 107 sosyalist aktivist gözaltına alındı. Arjantinde'ki solcu militanlar AKP'nin baskıcı düzenini ve halka uyguladığı zulmü reddediyor ve onlar Tayyip Erdoğan'ın Arjantin'den defolup gitmesi gerektiğini söylediler.

Ve öldürülen Gezi Parkı direnişçileri için adil yargılama sağlanması gerektiğini belirttiler. Türkiye halkı ile uluslararası dayanışma için yaptığımız eylemde Erdoğan’a, Arjantin’de kullandığımız bir sloganla karşı çıktık.

Ona 'Nazilere ne olduysa size de aynısı olur, sizi nerede olursanız olun takip edecek ve bulacağız.' dedik.

2020 Olimpiyat seçmelerinde İstanbul'un kaybetmesinin nedeni T. Erdoğandır, çünkü o bir katildir."



Arjantin'de Tayyip Erdoğan, olimpiyat seçmelerinde yapacağı sunum için gittiği Buenos Aires'de, seçmelerin yapıldığı otelin önünde, SDH'nin de yoldaşça ilişki içerisinde bulunduğu devrimci Marksist örgüt TPR tarafından protesto edilmişti.

Eylemde Türkiye’nin Suriye'ye yönelik saldırgan politikası ve emperyal hayalleri, Gezi direnişinde Türk polisinin aldığı tutum protesto edilerek, polis tarafından eylemlerde öldürülenler için "Ali İsmail Korkmaz yaşıyor", "Abdullah Cömert yaşıyor" dövizleri açılmıştı.

Eylemde Türkiye'den SDH tarafından gönderilen mesaj da okunarak, Mesaj'da şunlara yer verilmişti:

"İstanbul'daki barışçıl ve çevreci bir eyleme yapılan zalimce saldırıdan sonra toplumda yükselen öfke sokaklara bulaştı. Onlarca şehirden milyonlarca insan eylemlerde yerini aldı ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı bir başkaldırı başlattı.

Erdoğan, bütün dünya işçilerinin ve gençlerinin nefretini hak eden bir burjuva lideridir. Onun gibileri dünyamızdan çıkarmadığımız sürece, kardeşlik eşitlik, özgürlük ve adalet içinde yaşadığımız bir dünyadan söz edilemez. Bu yüzden Erdoğan, Arjantinli eylemcilerin en sert protestolarını hak etmektedir."

No hay comentarios:

Publicar un comentario