Nueva Pagina Web


Nos mudamos a una nueva y mejor pagina
Te esperamos en elpiquetero.org


domingo, 8 de septiembre de 2013

(TURQUÍA) Arjantin'de Devrimci Marksistlerden Tayyip'e Protesto



Arjantin'de Devrimci Marksistlerden Tayyip'e Protesto

8 Eylül, 2013

Arjantin'de  Tayyip Erdoğan, olimpiyat seçmelerinde yapacağı sunum için gittiği Buenos Aires'de, seçmelerin yapıldığı otelin önünde dün, SDH'nin de yoldaşça ilişki içerisinde bulunduğu devrimci Marksist örgüt Tendencia Piquetera Revolucionaria (TPR) tarafından protesto edildi.
Eylemde Türkiye’nin Suriye'ye yönelik saldırgan politikası ve emperyal hayalleri, Gezi direnişinde Türk polisinin aldığı tutum protesto edildi.
Eylemde öldürülen direnişçilerin resimleri taşındı, "Ali İsmail Korkmaz yaşıyor", "Abdullah Cömert yaşıyor" dövizleri açıldı.
TPR lideri Juan Marino açıklamasında, “Türkiye olimpiyatlara aday olacağına önce gezi olayları sırasında öldürülen 5 kişinin katilini yargılasın” dedi.
Eylemde Türkiye'den SDH tarafından gönderilen mesaj da okundu.
Mesaj'da şunlara yer verildi:
İstanbul'daki barışçıl ve çevreci bir eyleme yapılan zalimce saldırıdan sonra toplumda yükselen öfke sokaklara bulaştı. Onlarca şehirden milyonlarca insan eylemlerde yerini aldı ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı bir başkaldırı başlattı.
Ayrıca: "Erdoğan, bütün dünya işçilerinin ve gençlerinin nefretini hak eden bir burjuva lideridir. Onun gibileri dünyamızdan çıkarmadığımız sürece, kardeşlik eşitlik, özgürlük ve adalet içinde yaşadığımız bir dünyadan söz edilemez. Bu yüzden Erdoğan, Arjantinli eylemcilerin en sert protestolarını hak etmektedir." denildi.
Aynı gece olimpiyatların İstanbul yerine Tokyo'ya verilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'in, "GEZİCİ VATAN HAİNLERİNİN ARJANTİN DE YAPTIĞI PROTESTO ORDAKİ OY KULLANAN ÜYELERİ ETKİLEMİŞ.ÜLKENİZE YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLE GURUR DUYUN HAİNLER" şeklinde attığı tweet üzerine TPR lideri Juan Marino bugün bir açıklama yaptı.
Marino "Türkiye’den SDH’li yoldaşların aktarımlarına göre eylemlerden sonra 107 sosyalist aktivist gözaltına alındı. Arjantinde'ki solcu militanlar AKP'nin baskıcı düzenini ve halka uyguladığı zulmü reddediyor ve onlar Tayyip Erdoğan'ın Arjantin'den defolup gitmesi gerektiğini söylediler ve öldürülen Gezi Parkı direnişçileri için adil yargılama sağlanması gerektiğini belirttiler, Türkiye halkı ile uluslararası dayanışma için yaptığımız eylemde Erdoğan’a, Arjantin’de kullandığımız bir sloganla karşı çıktık. Ona 'Nazilere ne olduysa size de aynısı olur, sizi nerede olursanız olun takip edecek ve bulacağız.' dedik" diye belirtti.
Marino açıklamasında  "2020 Olimpiyat seçmelerinde İstanbul'un kaybetmesinin nedeni T. Erdoğandır, çünkü o bir katildir." dedi.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario